

Tax Working Group Information Release

Release Document

September 2018

taxworkingroup.govt.nz/key-documents

This paper has been prepared by a member of the Tax Working Group for consideration by the whole Tax Working Group.

The advice represents the preliminary views of the member who prepared the paper and does not necessarily represent the views of the whole Group or the Government.

Key to sections of the Official Information Act 1982 under which information has been withheld.

Certain information in this document has been withheld under one or more of the following sections of the Official Information Act, as applicable:

- [1] 9(2)(g)(i) to maintain the effective conduct of public affairs through the free and frank expression of opinions;
- [2] 9(2)(a) to protect the privacy of natural persons, including deceased people.

Where information has been withheld, a numbered reference to the applicable section of the Official Information Act has been made, as listed above. For example, a [1] appearing where information has been withheld in a release document refers to section 9(2)(a).

In preparing this Information Release, the Treasury has considered the public interest considerations in section 9(1) of the Official Information Act.



Agenda

Date: Friday, 9 March 2018

Time: 09:30am - 3:30pm

Location: Meredith Connell, L5 - 4 Graham Street, Auckland 1142

Attendees: Sir Michael Cullen (Chair), Bill Rosenberg, Geof Nightingale, Joanne Hodge,

Kirk Hope, Marjan van den Belt, Michelle Redington, Nick Malarao, Robin Oliver,

Craig Elliffe

Independent Advisor: Andrea Black

Secretariat: Mark Vink, Paul Kilford, Phoebe Sparrow (Note taker), Bevan Lye,

Steve Mack

Guests: Matt Benge, Keith Taylor, David Holland, Bary Hollow, Phil Whittington,

Geoff Leggett (IR) Matt Woolley (Russell McVeagh)

Apologies: NIL

Item		Items for Discussion	Time	Presenter
1.	09:30	Introduction	10 min	Chair
		1.1 Minutes of previous meeting (paper attached)1.2 Administration, including forward agenda (paper attached)		All
2.	09:40	Group training in Diligent Boards Software Product	30 min	Ben van Tongeren (Diligent)
3.	10:10	Comms Strategy		
		3.1 'Māori Engagement strategy – Live document' (paper	20 min	Hinerangi Raumati-Tu'ua
		attached) 3.2 General Comms Update (Draft Stakeholder list)	25 min	Andrew Stott (IR)
4.	10:55	Presentation: Future Challenges: Young IFA	40 min	Matt Wooley/Jai Nario/ Elizabeth Elvy
5.	11:35	Presentation: Cryptocurrencies and technology challenges facing IR investigators	40 min	Rachael Gemming (IR)
	12:15	Lunch	45 min	
6.	13:00	Preparing New Zealand's tax system for the future (paper attached)	60 min	Paul Kilford
7.	14:00	Commissioning independent analysis (paper attached)	15 min	Paul Kilford
8.	14:15	Future of Work: 8.1 The Future of Work (paper attached) 8.2 Future of Sustaining the tax system (paper attached) 8.3 Future of Work tax implications (Andrea Black Comments)	45 min	
9.	15:00	GST: 9.1 Impacts of decreasing the rate of GST (paper attached) 9.2 Background GST – 9 February 2018(papers attached)	30 min	Paul Kilford/ [1]

Meeting Close: 3:30pm

Treasury:3925725v1 1



Next Meeting: 23 March 2018, The Treasury, Wellington

Treasury:3925725v1 2